Uzyskawszy upoważnienie , chciałbym przedstawić najnowszy model naszego kolegi po modelarskim fachu Dariusza Becka z Kielc .
Zawsze zaskakiwał mnie precyzją odwzorowania i jakością wykonania swoich małych arcydziełek w skali 1:9 . Ten jednak egzemplarz doprawdy mnie zadziwia ... wpatruję się w te pięć zdjęć już godzinę .
Tym razem jest to motocykl DOT-BRADSHAW 2 3/4 HP Super Sport rocznik 1923 . To premiera internetowa . W imieniu Darka i swoim życzę miłego "podglądania" :
Wujek .
P.S. Pozwoliłem sobie zamieścić zdjęcia w oryginalnej objętości aby widoczna była ta Darkowa precyzja .
Ostatnio zmieniony czw paź 02 2008, 1:13 przez Wujek Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwielbiam stare motocykle. Ten model to kawał pięknej roboty. Ciekawe skąd wykonawca miał plany Może kiedyś popełnię w kartonie swoje AWO? :-)
Podziwiam i gratuluję.
AWOT
Jest tu na kartonwork kilku motocyklistów ( kilkunastu ? ) którzy do starych motocykli czują to co Ty . Co do modeli Dariusza to ilokroć się spotykamy , oprócz mormalnych rozmów o "rowerach z silnikami" , męczę go od dwu lat o targnięcie się na replikę jednej z najdziwaczniejszych konstrukcji motocyklowych . To niemiecka Megola z pięciocylindrowym silnikiem rotacyjnym w piaście przedniego koła .
Myślę że go ... umęczę .
Zdjęcie zaczerpnięte z czeskiej strony AUTOMIX.cz - http://automix.centrum.cz/
Wspomniany motocykl prezentuje się tam następująco :
P.S. Ostatnio dowiedziałem się że dokumentację do Megoli kończy kompletować więc kibicuję mu sympatycznie ...
Tak Andrzejku, dokumentacja jest już zebrana I od dwóch miesięcy studjuję ją pod każdym kątem. To bardzo ciężki model do wykonania i żeby go zacząć trzeba wiedzieć jak się do niego zabrać,a ja wiem narazie niewiele. Ale myślę Jędruś, że w końcu się doczekasz. Dzięki mistrzu za miłe słowa na temat mojego nowego wyrobu.
... i gdybyśmy jeszcze mogli cieszyć oczy relacją z budowy takiego modelu. Relacja taka, w cudzysłowie "modelu metalowego" byłaby jak mniemam sporą atrakcją tego forum. Panie Darku, proszę pozwolić nam wejść za kulisy .
Zatem to jest ten modelik szybciutko wystrugany
To widać
Liczyłem na relację z budowy w ramach tego konkursiku, a tu masz - gotowy model. Fajnie popatrzeć, ale to forum modelarskie i za kulisy to można ciocię z wujkiem zaprosić. My chcemy wejść do garderoby, zajrzeć do każdej szafki i otworzyć każde pudełeczko
Tak więc wytrzeszczając z niedowierzania gały czekam na Twoją prawdziwą relację z budowy kolejnego motocykla.
Nie musi być szybciutko wystrugany
A o tym powiedz choć trochę na temat technologii wykonania. Dla zaostrzenia apetytu.
Wujek będąc za kulisami już na pewno powiedział Ci, że ten model to SUPER i KOSMOS. Ja się dołączam
No dobra chłopaki obiecuję wrzucić zdjęcia z budowy. Muszę je tylko posegregować. Wiecie co? Cholera,ja nie mam pojęcia, jak wrzucać fotki na forum, stąd brak zdjęciowej relacji na bieżąco.
To świetnie
Aby wstawiać zdjęcia musisz założyć sobie konto na jakimś serwerze.
Brzmi groźnie, ale sprawa jest prosta, jednorazowa a opis jak to zrobić na jednym z bardziej popularnych (Photobucket) jest tutaj.
Samo wstawianie fotek do postów ułatwia mój prosty programik opisany tamoj
W razie czego pomożemy